St.Hippolyt EquiMall forte

Het beste van gist en mout

€ 11,81 € 13,99 -16%

(€ 16,87 / l, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 700 ml

Bezorging uiterlijk op maandag, 09. oktober als je voor 06:00 vandaag bestelt.

Nog 8 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 79,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Gist-moutdrank met een rijke smaak
 • Met geselecteerde moutsoorten, kruiden en gist
 • Om de eetlust te stimuleren
 • Ter ondersteuning van de spijsvertering
 • Zonder toegevoegde suikers of koolzuur

Art. nr.: ASS-053013, Inhoud: 700 ml, EAN: 4042215111528

Beschrijving

Een flesje malt bier per dag voor je paard? Veel paardeneigenaren zijn hiermee bekend. Maltbier wordt gegeven om de eetlust, het uiterlijk en de prestaties te ondersteunen. Alcoholvrij maltbier staat al lang bekend als een tonicum. Reeds in de 18e eeuw werd alcoholvrije moutdrank aanbevolen in de menselijke voeding voor kraamvrouwen, zwakke personen, longpatiënten en herstellende patiënten. Functionele voedingsproducten bevatten ook vaak mout, en sommige chocoladerepen met mout worden aangeprezen als producten met prestatiebevorderende en mobiliserende eigenschappen. Moutsnoepjes zijn ook bekend en populair om de keel en de keelholte te beschermen.

Maar wat is er zo speciaal aan mout?
Mout is gecontroleerd ontkiemd graan dat, nadat de kiem is verwijderd, onder bepaalde omstandigheden is geëest, d.w.z. gedroogd. Tijdens dit kiemproces worden in toenemende mate enzymen gevormd die eiwitten (proteasen), zetmeel (amylasen), cellulose (cellulase) en pentosanen (pentosananen) afbreken. De enzymen zetten de reservestoffen van de graankorrel om in oplosbare stoffen die de kiem dienen om te groeien. De kieming wordt dan echter gestopt. Het verkregen groene mout wordt bewaarbaar gemaakt door het droogproces: na twaalf uur drogen bij 35 tot 40°C wordt de temperatuur gedurende vier tot vijf uur verhoogd tot 80 tot 105°C om een lichtere of donkerdere moutkleur te verkrijgen, afhankelijk van de toepassing. Hierdoor ontstaat een zeer bijzonder, voor mout typisch geroosterd aroma.

EquiMall
In de Mall-brouwerij in Meckesheim bij Heidelberg worden vijf verschillende geselecteerde moutsoorten gemengd, gemalen en vervolgens "gestampt" met water om de EquiMall mout-gistdrank te produceren. Een speciale temperatuurregeling activeert de enzymen opnieuw. Dit langzame proces levert een veelheid aan voedzame, vitale en doeltreffende stoffen op. Diverse suikerverbindingen hebben een voedende werking, omdat zij in deze samenstelling alleen in moutextract voorkomen. Het gaat hoofdzakelijk om maltose, moutsuiker, maltotriënose en diverse glucoseverbindingen. Tot de primaire aromastoffen behoren vooral maltol en isomaltol. Diverse vluchtige organische zuren, polyfenolen en splitsingsproducten van eiwitverbindingen zoals aminozuren en peptiden, alsmede nucleoside-verbindingen tonen de overvloed aan verschillende voedingsstoffen en actieve stoffen die door de enzymatische afbraak van het graan worden geproduceerd. Een veelheid van secundaire en tertiaire geur- en smaakstoffen zorgen voor smaakvolle volheid en body.

EquiMall forte
De beproefde moutgistdrank is vier keer geconcentreerd.

Hoge enzymactiviteit
De moutenzymen bevorderen ook de vertering van graanzetmeel, eiwit en vezels in de paardendarmen. Vooral zetmeelvertering kan voor sommige paarden een struikelblok worden.

Rijk aan antioxidanten
EquiMall bevat via de mout een aantal natuurlijke fenolische verbindingen zoals flavonolen, catechine en anthocyanogenen. Deze antioxidanten dragen bij aan de nutritionele bescherming van hart, bloedvaten, spieren, huid en zenuwstelsel van paarden.

Puur natuurlijk product
Terwijl conventioneel moutbier wordt gemengd met suiker, karamel en koolzuur, is EquiMall een puur natuurlijk product. De donkere kleur en zoete smaak zijn het gevolg van de buitengewoon hoge concentratie mout in dit product.

Kruiden en gist
Als onderdeel van het productieproces worden verschillende specerijen en kruiden aan de slobber toegevoegd, die EquiMall een fijne smaak geven en ook de natuurlijke spijsvertering ondersteunen. Na toevoeging van vloeibare verse gist wordt de EquiMall moutdrank voorzichtig verwarmd en luchtdicht verpakt door middel van een vacuümproces. Door de gepatenteerde vultechniek kan er geen voortijdig bederf optreden, het product kan zonder conserveringsmiddelen worden bewaard.

Gebruik van EquiMall
EquiMall is niet alleen geschikt voor prestatiepaarden, maar ook voor het stimuleren van de eetlust en het optimaliseren van de vertering van oude paarden en fokpaarden. Het hoge gistgehalte van het product ondersteunt de ontwikkeling van een gezonde darmflora op lange termijn. Verse gist is rijk aan natuurlijke vitamine B, en wordt aanbevolen ter ondersteuning van de darmflora en in fasen van verhoogde prestatie-eisen. Ook veulens en fokmerries hebben baat bij dagelijkse voeding.

Gist en mout zijn vooral nuttig:

 • voor alle zwaarbelaste, gestresste en nerveuze paarden
 • om de dekking voorbereiden (hengsten en merries)
 • voor fokmerries vanaf de late dracht en gespeende veulens
 • voor herstellende en oudere paarden
 • bij verlies van eetlust en verandering van voer
 • om het natuurlijke immuunsysteem te versterken
 • na gebruik van antibiotica en ontwormingsmiddelen
 • om een gezonde spijsvertering te ondersteunen
 • ter ondersteuning van de gezonde functie van huid en vacht

Voedingsadvies:
50-120 ml per dag

Voer: Aanvullend voer voor paarden
Samenstelling
 • mout
 • biergist
 • Kruiden
  • Salbei
  • koriander
  • basilicum
  • citroengras
  • rozemarijn
  • venkelzaad
  • pepermunt
ingrediënten

Analytische componenten

ingrediënten
ruw eiwit1 %
Rauwe as5 %
totale suiker78 %
natrium0,08 %
St.Hippolyt

Vragen & antwoorden over St.Hippolyt EquiMall forte

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor St.Hippolyt EquiMall forte

4 recensies in andere talen

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
2 (50%)
4 Sterren
2 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 4 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  Anderen kochten ook: