NATUSAT Mineraalsticks - Basismineraal, 8 kg

Graanvrije "mineralenbasisvoeding" voor allround verzorging

€ 33,99

(€ 4,25 / kg, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 8 kg

Bezorging uiterlijk op donderdag, 23. mei als je bestelt voor dinsdag 00:00 uur.

Op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 79,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Ondersteunt de natuurlijke werking van het zenuwstelsel
 • Bevordert gezonde hoeven, huid en haar
 • Bevordert een gezonde hersenfunctie

Art. nr.: NAT-22351, Inhoud: 8 kg, EAN: 4260378070012

Beschrijving

Algemene voedingsbevindingen:

Calcium: is erg belangrijk voor het lichaam. Het is onder andere een basisbouwstof voor botten en tanden, een bestanddeel van de bloedstolling en het wondgenezingsproces en stabiliseert de zenuwcellen.

Fosfor: speelt o.a. als ATP (adenosinetrifosfaat, het energiemolecuul in het organisme) de belangrijkste rol in de energiestofwisseling en is een bestanddeel van het DNA Fosfor is ook betrokken bij bufferprocessen in het organisme

Magnesium: stimuleert veel enzymen in de energiestofwisseling van de zenuwbanen en is daarom noodzakelijk voor een probleemloze prikkelverwerking. Een gebrek aan magnesium kan leiden tot concentratieproblemen en nervositeit.

Vitamine A: is belangrijk voor veel stofwisselingsprocessen. Een gebrek aan vitamine A schaadt het gezichtsvermogen, het voortplantingsvermogen, de bescherming van de huid en slijmvliezen en het immuunsysteem

Vitamine D3: beschikbaar in een actieve vorm als hormoon in het lichaam, nodig voor metabolische processen met calcium, fosfor en vitamine A, dient ter ondersteuning van de immuunrespons van de witte bloedcellen, en vitamine D kan ook ongecontroleerde weefselgroei afremmen.

Vitamine E: beschermt stoffen die gevoelig zijn voor oxidatie, waaronder hormonen en verzadigde vetzuren. Vitamine E transporteert zuurstof naar de spiercellen. Zuurstof is belangrijk voor de energieomzetting in de spieren. Als er een gebrek aan zuurstof in de spiercel is, wordt melkzuur geproduceerd als bijproduct tijdens de energieproductie. Te veel melkzuur in de spieren kan leiden tot hyperaciditeit.

Vitamine B1: ook wel thiamine genoemd, grijpt in bij de processen van energiemetabolisme en prikkeloverdracht.

Vitamine B2: behoort tot de groep van co-enzymen, die belangrijk zijn voor de stofwisselingsprocessen in de cel voor koolhydraten, vetten en eiwitten. Zo heeft vitamine B2 invloed op de energieproductie, de afbraak van homocysteïne en weefselgroei

Vitamine B6: vormt de basis voor een soepel verloop van de eiwit- en energiestofwisseling en daarmee voor het op peil houden van de bloedsuikerspiegel. Vitamine B6 beïnvloedt de vorming van neurotransmitters. Een evenwichtige hormoonspiegel is cruciaal voor een evenwichtige en efficiënte psyche

Biotine: is van cruciaal belang voor het gezond houden van hoef, huid en haar. Biotine is de regulator in het verhoorningsproces van huid en haar en versterkt de structuur van de hoefhoorn.

Nicotinezuur: is een vorm van niacine. Niacine is onder andere belangrijk voor de aanmaak van carnitine, choline, adrenaline en melatonine. Essentieel voor een probleemloze hersenfunctie, dient als zwavelbron. Zwavel is onder andere nodig voor de vorming van cysteïne en taurine, voor complexe binding aan zware metalen en voor weefselvorming

Pantotheenzuur: zie vitamine B6

Jodium: is essentieel bij de vorming van schildklierhormonen. Werkt als antioxidant, heeft een positief effect op het immuunsysteem en de vetstofwisseling.

Kobalt: bestanddeel van cobalamine, zie vitamine B12

Vitamine B12: ook wel cobalamine genoemd. Is nodig voor de vorming van methionine en de activering van foliumzuur. In combinatie met foliumzuur is vitamine B12 verantwoordelijk voor de ondersteuning van de DNA-synthese en zorgt zo voor een foutloze celdeling. Vitamine B12 beschermt ook de zenuwcellen

Koper: een essentieel sporenelement voor het lichaam dat nodig is voor verschillende stofwisselingsprocessen, zoals bloedvorming en de immuunrespons. Het is ook essentieel voor regelmatige huidpigmentatie, voor de vorming van onderhuids bindweefsel en voor de bescherming van zenuwcellen.

Mangaan: activeert belangrijke enzymen die betrokken zijn bij de energiesynthese en kan zo zorgen voor een correcte spierontwikkeling en stabiele botten.

Selenium: beschermt in combinatie met vitamine E de celwanden tegen vrije radicalen. Bovendien garandeert een op de behoefte afgestemde seleniumvoorziening een probleemloze werking van de spieren.

Zink: is een essentieel sporenelement en verantwoordelijk voor meer dan 200 enzymen in het organisme. Zink kan zowel voor de synthese als voor de enzymfunctie zelf belangrijk zijn. Bovendien zorgt zink, in combinatie met andere sporenelementen en vitamines, voor een vlotte DNA-duplicatie tijdens de celdeling. De zinkafhankelijke enzymen omvatten bijvoorbeeld koolzuuranhydrase (zuur-base- en waterbalans) en carboxypeptidase (eiwitvertering). Zink is ook belangrijk voor de immuunrespons, hormonale balans en het beschermen van cellen tegen vrije radicalen.

Voedingsadvies:

 • Vanwege het hogere gehalte aan vitamine D3 en sporenelementen in vergelijking met volledige voeding, mag deze minerale voeding alleen worden gevoerd aan paarden tot 130 g per dier per dag.
Voer: Aanvullend voer voor paarden
Samenstelling
 • calciumcarbonaat
 • vlascake
 • calciumfosfaat
 • rijstschil zemelen
 • groene bloem
 • bietenmelasse
 • magnesiumdioxide
 • sojaolie
 • natriumchloride
ingrediënten

analytische componenten

ingrediënten
calcium11 %
fosfor3,6 %
natrium5,3 %
magnesium2 %

Voedingsadditieven per kg

ingrediënten
Vitamine A600.000 Internationale Eenheden
Vitamine D360.000 Internationale Eenheden
Vitamine E α-tocoferolacetaat1.800 mg
Vitamine B120 mg
Vitamine B250 mg
Vitamine B650 mg
Vitamine b12250 microgram
biotine750 microgram
nicotine zuur250 mg
pantotheenzuur140 mg
Jodium in calciumjodaat50 mg
kobalt in kobaltsulfaat20 mg
koper in koperoxide500 mg
mangaanoxide2.000 mg
Selenium E8 als natriumseleniet25 mg
zinkoxide4.000 mg
NATUSAT

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor NATUSAT Mineraalsticks - Basismineraal

8 recensies in andere talen

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
7 (58%)
4 Sterren
4 (33%)
3 Sterren
1 (8%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

12 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 8 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder