Graanvrij voeren

Graanvrij voeren

De voordelen van graanvrij voeren

Beste paardenliefhebbers,

De trend naar graanvrij voeren van paarden wordt steeds belangrijker en veel paardeneigenaren besluiten om verschillende redenen om graan uit het dieet van hun paarden te schrappen. Graanvrij voeren biedt een aantal voordelen die het welzijn en de gezondheid van onze paarden positief kunnen beïnvloeden.

Een belangrijk aspect is het vermijden van overtollig zetmeel, wat kan voorkomen in graanrijke rantsoenen. Dit is vooral belangrijk omdat niet alle paarden zetmeel optimaal kunnen verwerken, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen, insulineresistentie en zelfs hoefbevangenheid.

Gewichtsregulatie is een andere cruciale factor. Veel paarden hebben moeite om een ​​gezond gewicht te behouden, vooral als ze vatbaar zijn voor overgewicht of stofwisselingsproblemen. Het graanvrije dieet zorgt voor een beter gewichtsbeheer, wat op zijn beurt de algehele gezondheid bevordert.

Bovendien stabiliseert een graanvrij dieet de bloedsuikerspiegel en minimaliseert schommelingen. Dit is vooral belangrijk voor paarden met stofwisselingsproblemen om het risico op verdere complicaties te verminderen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de beslissing om graanvrij te voeren goed doordacht moet zijn. Ieder paard is individueel en de optimale voeding is afhankelijk van diverse factoren. Voordat je de overstap maakt, is het raadzaam om eerst een voerspecialist te raadplegen, zodat er rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van het paard.


In lijn met dit onderwerp willen wij je graag kennis laten maken met een nieuw product van KÖNIGSHOFER : “ Königswiese graanvrij ” 15kg!

Dit is een graanvrije muesli gemaakt van geselecteerde ingrediënten, een optimaal krachtvoer voor lichtvoedende rassen en paarden met een lage energiebehoefte . Door de goed verteerbare ruwe celstof en het lage suiker- en zetmeelgehalte is de muesli ook ideaal voor paarden met overgewicht , paarden met een gevoelige maag en paarden met stofwisselingsstoornissen .

Königswiese wordt graanvrij afgerond met lijnzaad, biergist en waardevolle oliën, die zorgen voor een gezonde spijsvertering en een glanzende vacht . Het is volledig gevitamineerd en gemineraliseerd en biedt alles wat het paard nodig heeft.

Graanvrij voeren vertegenwoordigt een aanpak die zich richt op de natuurlijke behoeften van het paard.


Met vriendelijke groet, Anna Maria Rumer
Fachberatung Pferd
KÖNIGSHOFER Futtermittel