dr. WEYRAUCH Nr. 10 Wellness

Basis kruidenmengsel

€ 43,89

(€ 73,15 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 600 g

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 30. december

Op voorraad vanaf 23. december

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Geschatte levering na Kerst. Ben je nog op zoek naar een cadeau-idee? Ontdek onze vouchers om zelf te printen.

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50,00.
Verzend- en retourinformatie

Kenmerken & Voordelen

  • Met natriumbicarbonaat
  • Na zware toernooidagen en lange uitstapjes of enduranceritten
  • Ideaal voor het voeren van kuilvoer

Art. nr.: WEY-Pferd-10.1 , Inhoud: 600 g, EAN: 4260614540408

Beschrijving

De No. 10 Wellness is gebaseerd op het mengsel van een alkalisch vormend zout met een speciaal preparaat van kruiden en specerijen (o.a. salie, kervel, basilicum, venkel, anijs, kurkuma, peterselie, rozenbottel ), die dienen als natuurlijke aanvulling op het voerrantsoen bij overmatig zuur. Kruidenmengeling nr. 10 wordt vooral aanbevolen na zware toernooidagen, lange tochten of duurritten, maar ook tijdens diëten en kuilvoer. Hetzelfde geldt voor ernstige spierspanning, langdurige eerdere ontstekingen of in bepaalde gevallen van zomereczeem.

Hoe kun je je fysieke acidose voorstellen?

Vooral stress, uitdroging op warme dagen in combinatie met lichamelijke inspanning, eenzijdig voeren met een te hoog graanrantsoen met te weinig ruwvoer of kuilvoer kunnen leiden tot een tekort aan basevormende stoffen in het lichaam, met name natriumbicarbonaat. Het organisme is dan niet meer in staat om de door de stofwisseling geproduceerde of aangevoerde zuren te neutraliseren, waardoor langdurige gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Het te zure lichaam lijkt ronduit "gummy", je zou ook kunnen zeggen: het voelt alsof er zand in de tandwielen zit. Typische tekenen van hyperaciditeit en dus het ontbreken van basevormende stoffen kunnen gewrichtsproblemen, spierverharding, spanning, ontsteking, maar ook onwil zijn. Het leder van de hoef kan bijzonder gevoelig (gevoelig) worden, wat kan leiden tot hoefbevangenheid. Gewrichtsblokkades kunnen steeds weer optreden als gevolg van inelastisch bindweefsel of gespannen spieren. Aan de buitenkant lijken de paarden erg mollig tot sponsachtig of mager tot uitgemergeld. De psyche kan gespannen overkomen.

Waarom pH-verschuivingen het metabolisme vertragen?

Het centrum voor energieproductie ligt in de mitochondriën, de zogenaamde energiecentrales van de cellen. Deze zogenaamde organellen ("organen van de cel") zijn als een universum binnen het universum. Hierbij wordt ATP (adenosinetrifosfaat) verkregen uit ADP (adenosinedifosfaat) door het omzetten van energieleverende nutriënten (vet, koolhydraten, eiwit). ATP wordt vervolgens enzymatisch weer omgezet in ADP waarbij energie vrijkomt wanneer er behoefte is aan energie. Dit kan echter alleen soepel functioneren bij een bepaalde pH-waarde (Schneider, PO 2010). Hyperaciditeit vertraagt deze afgifte van energie. De hele stofwisseling wordt geblokkeerd.

Hoe zuren in het lichaam worden geneutraliseerd

Natriumbicarbonaat is een endogeen zout dat wordt gevormd uit natriumchloride (keukenzout) en water wanneer voedsel wordt gekauwd (vooral wanneer hooi en stro voldoende worden gekauwd). Tegelijkertijd wordt zoutzuur geproduceerd, dat in de maag nodig is voor verzuring en desinfectie. Door zijn moleculaire structuur is natriumbicarbonaat in staat om protonen in het lichaam op te vangen om overtollige zuren te neutraliseren. Voorbeelden van dergelijke zuren - geproduceerd of geleverd in de eigen stofwisseling - zijn urinezuur en melkzuur, waarvan een overmaat vaak in de spieren wordt aangetroffen. Bij de stofwisseling en vertering kunnen nog agressievere zuren zoals zwavel- en fosforzuur worden gevormd, die - gebufferd als zouten - zich in de gewrichten kunnen afzetten en een verstorend effect hebben.

Algemene voedingsmaatregelen bij oververzuring

Te zure paarden moeten bijzonder weinig zetmeel en eiwit krijgen, maar veel vezels. In ieder geval verdienen kauwbare ruwe vezels in de vorm van hoogwaardig hooi en stro de voorkeur. Kuilvoer wordt sterk afgeraden, aangezien kuilvoer zelf zuur voer is (pH 3,5 tot 5,3). Voederoliën worden als neutraal beschouwd. Het is zinvol om de graanopname te matigen ten gunste van vezelrijke korrels of mueslivoer of hooikolven.

Snelle hulp dankzij snelle beschikbaarheid

Met het kruiden-mineraal mengsel dr. WEYRAUCH No. 10 Wellness is beschikbaar voor het paard met natriumbicarbonaat ingebed in een basis van speciaal geselecteerde basisvormende kruiden. Dit betekent dat het natuurlijke ontzuringsproces puur nutritioneel en binnen enkele uren kan worden gestart.

Voedingsadvies:

  • Voerhoeveelheid dagelijks 15 tot 30 g (1 tot 2 maatlepels)
  • Doping: Houd bij het starten van toernooien een wachttijd van 48 uur aan bij dit product.
Voer: Aanvullend voer voor paarden

Samenstelling

  • natriumbicarbonaat
  • Gedroogde kruiden
  • rozenbottel
  • kurkuma wortel
  • Biet

ingrediënten

analytische componenten

ingrediënten
ruw eiwit5 %
rauw vet2 %
ruwe celstof17 %
Rauwe as15 %
natrium16 %

dr. WEYRAUCH

Vragen & antwoorden over dr. WEYRAUCH Nr. 10 Wellness

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor dr. WEYRAUCH Nr. 10 Wellness

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen


Vergelijkbare producten

Anderen kochten ook: