dr. WEYRAUCH Nr. 19 Mordskerl

Ondersteunt een gezonde spierfunctie

€ 143,99

(€ 95,99 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1.500 g

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 23. december

Op voorraad vanaf 19. december

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Vanwege het grote aantal bestellingen zijn er vertragingen bij de bezorgdiensten. Het is mogelijk dat jouw pakket niet voor de Kerstdagen aankomt.

Gratis verzending naar Nederland.
Verzend- en retourinformatie

Kenmerken & Voordelen

 • Om aan de voedingsbehoeften van paarden te voldoen
 • In speciale levens- en trainingssituaties
 • Wanneer de spieren en het immuunsysteem bijzonder gestrest zijn

Art. nr.: WEY-Pferd-19.2, Inhoud: 1.500 g, EAN: 4260614540798

Beschrijving

Duitse verpakking: Nr. 19 Mordskerl

Met zijn speciale combinatie van kruiden, aminozuren en bioactieve voedingsstoffen dekt de No. 19 Mordskerl de behoeften van uw paard tijdens speciale omstandigheden waarbij de spieren of het immuunsysteem onder veel stress staan.

Dit veelzijdige voedingsconcentraat levert voedingsstoffen voor paarden met een verhoogde behoefte of dekt voedingsstoffen voor paarden met een tekort. Het supplement kan worden gebruikt voor:

 • Paarden die hun training verhogen
 • Ter voorbereiding op de hengstenkeuring en veilingen
 • Senior paarden die een oppepper nodig hebben
 • Hengsten die meer vitaliteit nodig hebben
 • Paarden die stress ervaren door frequente wisseling van stal
 • Voor traagheid, onwil om te bewegen en spanning
 • Voor paarden met Equine Metabool Syndroom (EMS)
 • Voor paarden die lijden aan PSSM (polysacharideopslagmyopathie)
 • Voor paarden met een neiging tot spasmen in hun inwendige organen
 • Voor chronische bronchitis
 • Voor neigingen tot koliek
 • Voor bij paarden met structurele aandoeningen van het bindweefsel
 • Voor de langetermijnbeheersing van mentale en fysieke stress op cellulair niveau

Een mix van antioxidanten

Nr. 19 Mordskerl is gebaseerd op een uitgekiend recept dat voedingsstoffen combineert die goed bij elkaar passen.

Dit omvat lysine en methionine, twee aminozuren die spieropbouw ondersteunen. Zeer effectieve natuurlijke vitamine E is twee keer zo beschikbaar als synthetische vitamine E die gemakkelijk in de cellen wordt opgenomen.

Polyfenolen uit groene thee-extract en oligomere proanthocyanidinen uit druivenpitten, evenals seleniumgist en het zinkchelaat onderscheppen vrije radicalen die toenemen als gevolg van intensieve sporten, stress en ziekte.

Het is belangrijk om vrije radicalen te bestrijden met antioxidanten, omdat vrije radicalen het ontstekingsproces kunnen versnellen, de cellen kunnen beschadigen en spieropbouw en metabolisme kunnen belemmeren, evenals de regeneratie van bindweefsel.

Voedingsstoffen voor de spieren:

Bij spieropbouw of bij veel spierbelasting heeft je paard meer magnesium en mangaan nodig. Beide voedingsstoffen ondersteunen het spierherstel en de vlotte vorming van creatine en dus ATP (een energieleverancier). Verder zijn ze betrokken bij lactaatafbraak en gluconeogenese (de omzetting van melkzuur in glucose).

In Mordskerl is het gebruikte magnesium in citraatvorm en het gebruikte mangaan in de zeer biologisch beschikbare chelaatvorm, zodat de twee ingrediënten sneller door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Je paard heeft ontspannen spieren nodig om te kunnen groeien. Oververzuurde spieren kunnen pijnlijk zijn, waardoor uw paard terughoudend is om te trainen of te trainen. Langdurige spierspanning kan als basis dienen voor latere gewrichtsschade.

In de zon gedroogde Birmese spirulina van wilde groei

De spirulina-algen van Birmese wilde groei die in dit recept worden gebruikt, zijn bijzonder rijk aan spirulan, een polysacharide waarvan is aangetoond dat het een immuunversterkend en ontstekingsremmend effect heeft door twee Duitse universiteiten. Bovendien biedt deze alg het volledige spectrum aan aminozuren, veel mineralen en sporenelementen en natuurlijk chlorofyl.

Carnitine

Het recept bevat ook carnitine. Carnitine is een lichaamseigen stof die specifiek het vetverlies ondersteunt met als doel het opwekken van energie in de cellen. Alleen met behulp van carnitine kunnen de vetzuren het binnenste van de mitochondriën bereiken, de energiecentrales van de cel, waar het wordt omgezet in ATP. Tijdens high-performance sporten en op hoge leeftijd zijn de behoeften van het paard groter dan de hoeveelheid creatine die hun lichaam kan produceren. De behoefte aan carnitine, meidoorn, druivenpitten en magnesium wordt verhoogd bij hoge prestaties, stress, maar ook bij ouderdom en situaties die zwaar zijn voor het hart.

Vitaliserende kruiden en wortels

No. 19 Mordskerl is gebaseerd op een kruidenmengsel van spijsverterings- en vitaliserende kruiden zoals Peruaanse Macawortel, Taigawortel en Kaneel, dat overigens wordt beschouwd als een natuurlijke bron van chroom. Het recept bevat ook artisjokken en mariadistel, die bitterstoffen bevatten en de leverfunctie ondersteunen. Meidoorn en rozemarijn werden door de heilige Hildegard von Bingen als hartversterkend beschouwd.

Het geheim van de Andes

De macawortel is een van de vreemdste planten op aarde. Het gedijt in de duizelingwekkende hoogten van de Peruaanse Andes op ongeveer 3800 m tot 5000 m. Het wordt door de inheemse bevolking gebruikt als voedselbron en tonic. Het was zo cultureel belangrijk dat het werd verboden door binnenvallende Spaanse veroveraars en missionarissen die het gebruik ervan verboden. De inheemse bevolking van Peru en de Andes hebben de zaden bewaard en gebruiken ze nog steeds, omdat de macawortel erg rijk is aan voedingsstoffen. Door de aard van de bodem en de grote hoogte waarop de plant groeit, moest hij speciale eigenschappen ontwikkelen om te kunnen overleven in dit onherbergzame gebied. De knol is zo rijk aan vitamines en mineralen dat de bedden waarin hij groeit maar eens in de tien jaar gebruikt kunnen worden. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt de bewering dat maca het immuunsysteem versterkt. Andere studies hebben de antioxiderende werking en vitaliserende eigenschappen van de wortel bewezen, die ook depressie en chronische vermoeidheid kunnen tegengaan. Macawortel is rijk aan vitamines, ijzer, zink, magnesium, calcium en fosfor. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn alkaloïden, een estermengsel (alphasterol) en een steroïde genaamd beta-sitosterol. Het effect is vergelijkbaar met dat van ginseng.

No.19 Mordskerl

Is vrij van alle vulstoffen. Alle gebruikte ingrediënten zijn van pure voedselkwaliteit. Het recept bevat geen bindmiddelen, smaakstoffen en toevoegingen. De sporenelementen zijn in chelaatvorm gebonden om een snelle opname van de voedingsstoffen mogelijk te maken zonder de stofwisseling te belasten.

Deze ingrediënten zijn geselecteerd om de spieren en het bindweefsel te ondersteunen.

Wanneer moet u het supplement gebruiken:

Nr. 19 Mordskerl levert de bouwstenen voor de vorming van een functioneel immuunsysteem, voor een gezonde spierfunctie, voor verbetering van het bindweefsel en voor een verhoogde wil om te presteren. Gebruik voor:

 • Sportpaarden (toernooien, verkoop en veilingpaarden)
 • Bij stalwisseling of bij infecties
 • Voor senioren en paarden die ziek zijn geweest
 • Na de bevalling
 • Om het immuunsysteem te versterken en het herpesvirus aanzienlijk te verminderen (Pulz et.al in het tijdschrift "Vitalstoffe" editie 1 2011).

Voedingsadvies:

 • Grote paarden: 45 g per dag (3 maatlepels vol), dienovereenkomstig minder voor kleine paarden.
 • Vanwege het verhoogde gehalte aan sporenelementen, gelieve niet meer dan 200 g per paard per dag te voeren.
Voer: Aanvullend voer voor paarden

Samenstelling

 • Gedroogde kruiden
 • magnesiumtricitraat
 • Spirulina-algen
 • Siberische ginseng
 • maca wortel
 • mariadistel fruit
 • biergist
 • druivenpitten

ingrediënten

additieven

ingrediënten per kg
lysine76 g
L-methionine12 g
L-carnitine50.000 mg
Zink E6 als aminozuur zinkchelaathydraat6.000 mg
Mangaan E5 als aminozuur mangaanchelaat, hydraat12.000 mg
IJzer als ijzeraminozuurchelaathydraat E11.500 mg
Koper E4 als aminozuur koperchelaathydraat800 mg
Selenium in organische vorm van Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 geïnactiveerde seleniumgist18 mg
Kobalt als gecoat kobalt-II-carbonaatgranulaat 3b30430 mg
natuurlijke vitamine E10.000 mg

analytische componenten

ingrediënten
ruw eiwit24 %
rauw vet2 %
ruwe celstof17 %
Rauwe as8 %
magnesium3,2 %

dr. WEYRAUCH

Vragen & antwoorden over dr. WEYRAUCH Nr. 19 Mordskerl

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor dr. WEYRAUCH Nr. 19 Mordskerl

24 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
31 (96%)
4 Sterren
1 (3%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

32 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 24 recensies in een andere talen


Vergelijkbare producten

Anderen kochten ook: